Jurnalist

Edwin in media auto

Una dintre intrebarie frecvente care mi se pun, este daca am fost mai intai pilot sau jurnalist?

Ei bine, raspunsul este ca mai intai a venit latura sportiva, cea intelectuala dezvoltandu-se mai tarziu! Lasand gluma la o parte, aparatul de fotografiat mi-a poposit in mana mult inainte de a merge la scoala, iar primele realizari din sfera media auto sunt din zona radio.

Am debutat in spatele microfonului in 1994, la Cluj, cu o emisiune auto la radio Uniplus. Live!

Apoi, in 1998 am inceput colaborarea cu presa scrisa centrala, publicand regulat articole in revista Autoturism. Ii multumesc si acum, pe aceasta cale, regretatului Liviu Serban, omul care, din postura de redactor-sef, m-a descoperit sau, daca vreti, mi-a oferit aceasta sansa de a scrie despre masini.

In acelasi an am avut si prima expozitie personala de fotografie, la Cluj, cu subiectul “Rally”.

Am revenit in spatele microfonului trei ani mai tarziu, cu o emisiune auto pe postul CD Radio Cluj.

Am continuat activitatea fotografica in paralel cu cea de pilot, alternanta fiind, la acea vreme, in defavoarea pilotajului, insa fotografia mi-a permis sa raman in contact strans cu lumea raliurilor si a presei.

Marele salt a venit in 2003 cand mi s-a propus sa conduc proiectul de lansare a revistei ProMotor de pe pozitia de Editor-Sef.

A fost o onoare foarte mare si s-a dovedit a fi cei mai interesanti ani din punct de vedere profesional.

Am pus si bazele companiei pe care o conduc, Automedia, cu obiect de activitate servicii editoriale, servicii de management, publicitate, consultanta si alte domenii care toate subliniaza aceasta sinergie in domeniul auto pe care mi-am si construit reputatia si a devenit filosofia personala de management.

A fost o perioada de maxim angajament, alaturi de cel mai puternic trust media din Romania (MediaPRO), in care am lucrat –la sugestia lui Dragos Stanca- cu multi oameni de valoare carora le multumesc si acum pentru modul profesionist de abordare.

Un cuvant de multumire aparte ii datorez lui Mihnea Vasiliu, personajul cheie din MediaPRO la acea vreme si cel care a supervizat intreaga noastra activitate fiind si el un impatimit iubitor al masinilor.

De altfel, am reusit sa-i insuflu si interesul pentru pilotaj astfel incat, la inceputul anului 2004 reveneam sa pilotez in campionatul de raliuri pe un superb Clio RS de grupa N pus la dispozitie de insusi Mihnea. Multumesc!

In 2007 m-am alaturat trustului Realitatea-Catavencu, unde proiectele pe zona auto erau extrem de ambitios dorite de Doru Buscu, directorul editorial al grupului.

Am inceput sa lucram pe toate fronturile, de la emisiune tv pana la achizitie sau licentiere de revista auto, trecand prin mai multe proiecte de site-uri.

Munca era foarte interesanta insa grupul suferea de o lipsa de coeziune si, colac peste pupaza, a venit si criza economica astfel incat marea parte a activitatilor s-au amanat sine die.

Raman cu bucuria ca am scris la Money Express, o excelenta revista business, am pus umarul la construirea www.autonovo.ro, am fost printre primii care am scris texte mai ales non-auto la excelentul portal www.voxpublica.ro si am participat la nesfarsite sedinte care promiteau mult. Din pacate, realitatea economica a decis altfel.

Insa intr-o lume in care exista perdanti exista si invingatori iar acestia s-au numit, la acea vreme Naspers, un grup media important din Africa de sud care a cumparat pentru o suma fabuloasa (se vorbeste de 5 milioane de euro) www.autovit.ro, liderul site-urilor de vanzari auto din Romania.

Le-am propus serviciile companiei mele in ideea de a dezvolta o latura editoriala conexa partii de vanzare-cumparare, proiectul le-a placut asa ca din 2010 m-am alaturat site-ului autovit.ro si aventura in presa auto continua!

Dupa aproape doi ani in care am scris pe blog-ul Autovit, m-am alaturat echipei RTV si continui sa scriu despre masini insa promovand in mod direct propriul blog pe site-ul rtv.net! Este o masura de marketing pe care am gandit-o pentru a canaliza cititorii si atentia mediului de afaceri direct spre serviciile AUTOMEDIA.

Acces în contul tău